Rafael Vallbona és l'autor de la novel·la en que es basa la pel·lícula 'Tros'

El film és candidat a millor pel·lícula a la gala dels Premis Gaudí que se celebra diumenge

Una imatge de la pel·lícula 'Tros' amb el protagonista, l'actor Pep Cruz
Una imatge de la pel·lícula 'Tros' amb el protagonista, l'actor Pep Cruz

La producció catalana "Tros", dirigida per Pau Calpe és candidata als prems Gaudí com a millor pel·lícula. Protagonitzada per Pep Cruz i Roger Casamajor, la pel·lícula porta a la pantalla gran la novel·la del periodista i escriptor maresmenc Rafael Vallbona que va guanyar el premi Ferran Canyameres l'any 2016. "Tros" explica la difícil relació entre un pare i un fill per la continuïtat de la feina al tros familiar de secà, la pervivència del sometent per la protecció del territori i l'ambigua relació amb els Mossos d'Esquadra. Una història dura, seca i agre.

RAFAEL VALLBONA, autor novel·la "Tros"
Això, el dia de la preestrena, ho va definir en Pep Cruz molt bé. Feia pocs dies que li havien donat l'Os d'Or a la Carla Simon. En Pep Cruz deia que Alcarràs és la cara tendra, familiar, nostàlgica i de regadiu de la vida rural. I "Tros" és la cara sòrdida, miserable, pobre, de secà de la vida rural. I efectivament és així perquè està tot situat al Baix Segrià.

Vallbona es mostra satisfet amb l'adaptació cinematogràfica de la seva novel·la i explica a l'entrevista de Mataró Ràdio que no va voler interferir en el treball de la guionista i el director.

RAFAEL VALLBONA, autor novel·la "Tros"
Un cop veus la pel·lícula hi ha la feina de la guionista Marta Grau i el director Pau Calpe, el director, que crec que van interpretar amb una clarividència notable el que jo volia dir. No és tant el que jo deia sinó el que jo volia dir. I això francament ho trobo molt meritori. 

La pel·lícual "Tros" s'ha estrenat als cinemes d'arreu de Catalunya amb la seva versió original en català. 'Tros' és candidata a millor pel·lícula a la gala dels Premis Gaudí.