Rafael Vallbona presenta la seva novel•la ‘Els bons dies’ a Mataró

L’escriptor barceloní fincat al Maresme Rafael Vallbona va presentar ahir a la llibreria Buc de Llibres de Mataró la seva última novel·la, ‘Els bons dies’. L’obra explica la història de dos amics que, de joves, van viure al París dels anys setanta, i que ara, quaranta anys després, afronten les seves vides de maneres molt diferents a aleshores, quan perseguien els ideals comuns de la joventut. 

Vallbona, però, alerta, que ‘Els bons dies’ no és un llibre ple de nostàlgia. Al seu parer, el que ens conforma com a persones és el passat, allò que hem viscut i que cal que recordem per assolir la transformació social. I aquesta és la idea que, precisament, intenta transmetre amb aquesta història, entesa com un homenatge a les revolucions frustrades i a les preguntes sense resposta.

Periodista i professor universitari, fa més de quaranta anys que Rafael Vallbona té clar que allò que més li agrada és explicar històries. Però assegura que amb aquest llibre no busca alliçonar el lector. El que vol és que reflexioni sobre per què els personatges han arribat al punt on es troben; que ho facin extensible a la situació actual de Catalunya i que posin en valor l’idealisme de la joventut.

La novel·la ‘Els bons dies’, publicada per l’editorial Amsterdam, ha estat guardonada amb el vint-i-unè Premi Roc Boronat, que atorga l’ONCE.

Informen: B.Doñate/ O. Debat/ J.Monfort