Raúl Prieto volia mantenir el Festival Internacional d’Orgue tot i acceptar patir una retallada important

El director del Festival Internacional d’Orgue, Raúl Prieto, reacciona a la supressió del festival que va anunciar l’Ajuntament la setmana passada. Prieto assegura que la marca internacional del festival ha desaparegut en el moment en què el consistori “no accepta” la seva proposta. Segons un comunicat enviat per Prieto al públic del festival i al qual ha tingut accés Mataró Audiovisual, ell mateix havia proposat a l’Ajuntament mantenir el festival “amb la retallada que sigui” abans de fer-lo desaparèixer. Afegeix però, que “el concert habitual de Les Santes seguirà a la Basílica de Santa Maria el proper dia 18 de juliol a les 21 hores”.

Amb tot, Raúl Prieto recorda que la creació del Festival Internacional d’Orgue, tenia com a objectiu “posar en valor una peça única del patrimoni de Mataró, l’instrument musical històric més gran construït a Catalunya”. Una manera, diu, d’aportar el seu gra de sorra a la promoció d’una ciutat a la que assegura, estima profundament.

Prieto parla de la importància de la marca “Festival d’Orgue de Mataró” i assegura que és coneguda en “cercles musicals de tot el món rebent alumnes de Xina, Estats Units, Rússia, Àustria, França, Singapur, Finlàndia, Croàcia  o Argentina”, entre d’altres.  Un festival que, segons el director, s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració de mataronins, negocis i associacions de Mataró, però el més important, diu, pagat “amb els diners dels impostos dels ciutadans”.

En un missatge final Raúl Prieto es dirigeix al públic directament, els agraeix que durant 8 anys hagin omplert els seus concerts i els emplaça al concert del 18 de juliol perquè diu que fins que “l’autoritat de la Basílica de Santa Maria” li permeti, se “seguirà celebrant cada any” el concert d’orgue cada estiu a Mataró.

Informa: M.Gómez