Prop de 750 persones han passat aquest cap de setmana pel 'Posidònia Fest'

El festival de música de nova creació ha penjat el cartell de complet tant divendres com dissabte i des de l'organització ja es pensa en una pròxima edició

Èxit rotund del 'Posidònia Fest' en la seva primera edició. Prop de 750 persones han passat entre divendres i diumenge per aquest festival de música, que ha hagut de penjar el cartell de complet tant divendres com dissabte. Divendres el festival va estrenar-se amb els concerts de Cine Núria, a les 7 del vespre i tot seguit el de Pau Vallvé. Els mataronins, que van ser els primers a pujar a l'escenari, van presentar el seu últim EP: 'Año Luz', submergits, encara més, en els sons vitalistes que ja predominaven en els seus anteriors treballs. Pau Vallvé va portar al damunt l'escenari, també, el seu últim treball: 'La vida és ara', un disc que ha compost, mesclat i produït ell sol durant el confinament.

Dissabte va ser el torn de la cantautora Lia Sampai, que va portar al damunt l'escenari el seu so íntim i personal, i de Maria del Mar Bonet, una de les caps de cartell del Festival. Amb més de 50 anys de trajectòria a l'esquena, la cantautora mallorquina va mostrar algunes cançons noves i composicions inèdites, acompanyada del guitarrista Borja Penalba. Ja diumenge, van pujar al damunt l'escenari Gessami Boada, una de les noves veus femenines del panorama català, i Txell Sust, popularment coneguda per acompanyar a Alejandro Sanz en les seves produccions. Amb un repertori que inclou diferents estils com el pop i el jazz, Sust va ser l'encarregada de posar el punt final al festival.

El festival, que s'ha celebrat al Port de Mataró, ha estat organitzat a tres bandes pel mateix Port, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i el segell Microscopi. La bona acollida que ha tingut el festival, ja fa que l'organització del 'Posidònia Fest' es plantegi una nova edició per l'any vinent.

Informa: A.Gual