Prop de 170 figures, a la sisena Mostra de Gegants de les Esmandies

Gegants i Cultura Popular de Mataró

El Casal de Barri de les Esmandies acull des d’aquest dimecres a la tarda la sisena edició de la Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró. Es tracta d’una mostra de figures que escalfa motors per Les Santes. Una iniciativa que impulsen des de l’Associació de Veïns del barri Peramàs-Esmandies i que ha crescut molt des de la primera edició. De fet, aquest any compta amb la participació de prop de 170 figures entre gegants, gegantons, capgrossos, bestiari festiu i elements de cultura popular. Escoltem Maria Teresa Devi, presidenta de l’Associació de Veïns del barri Peramàs- Esmandies. 

Una exposició que mostra les figures tant d’entitats, com d’associacions i escoles del municipi. Una de les ciutat catalanes que, precisament, compta amb més figures de gegants. Escoltem Pau González, membre de l’organització de la Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró.

A més de la pròpia mostra des de l’Associació de Veïns s’ha organitzat tot un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu difondre la cultura popular i tradicional a més de donar a conèixer els propis gegants. L’exposició es podrà veure fins el proper 21 de juliol al Casal de barri de les Esmandies.

 

Informa: C.Sánchez