Presentat a Mataró el nou llibre de Raül Romeva “Des del banc dels acusats”

‘Des del banc dels acusats’ de Raül Romeva es va presentar ahir a Mataró. La sala inferior de la llibreria Buc de Llibres es va quedar petita per escoltar les paraules de Diana Riba, parella de Romeva i Diputada al Parlament Europeu, que va anar acompanyada d’una amiga de l’empresonat i Diputada al Parlament de Catalunya, Mònica Palacín. ‘Des del banc dels acusats’ és el segon llibre que Romeva escriu des de la presó i aquest últim, més que escriure ha dibuixat. I és que Romeva ha volgut explicar a través d’esbossos a llapis i ple d’humor com va viure el judici del procés assegut, precisament, al banc dels acusats del Tribunal Suprem.

Aquest llibre, segons Diana Riba, és la representació de la necessitat de Romeva per expressar-se i relatar com va ser la seva experiència durant el judici al Tribunal Suprem. Com hem explicat, bona part del volum és un recull d’esbossos a llapis des de la seva perspectiva d’acusat, ja que Romeva volia expressar-se de forma més gràfica. Riba assegura que el llibre és una manera de donar veu als líders polítics empresonats que com Romeva també van seure al mateix banc d’acusats.

L'humor ha estat clau en aquest llibre per l'autor per poder seguir endavant, ja que, recordem que Raül Romeva és a la presó de Lledoners, condemnat pels delictes de sedició i malversació a 12 anys de presó.

Informa: M.Gómez / L.Fernández / J.Monfort