Pilar González-Agàpito rememora les memòries del Camí Ral

L'escriptora Pilar González-Agàpito presenta el seu nou llibre "Camí Ral. De l'Hotel Suís a l'Havana", una recopilació de fotografies i històries dels segles XIX i XX, del carrer més llarg de la Ciutat de Mataró, el Camí ral. El llibre permet, conèixer una part de Mataró on es trobaven els negocis més rellevants de la època, i veure l'evolució tant del Camí Ral com de la ciutat en general.

La seva autora, qui ha publicat llibres sobre el carrer de Barcelona i la part Antiga de Mataró, va treballar a fons recopilant fotografies i informació sobre els més de 30 establiments que es descriuen en el llibre. Pili Gonzalez assegura que, han estat moltes hores de investigació, però compensa quan la gent s'obre i t'explica tantes vivències. També s'esmenta en el llibre que al llarg del Camí Ral hi havia entre 6 i 7 hotels i hostals, entre ells L'Hotel Suís, que és el dóna inici al trajecte que realitza l'autora, situat a la Plaça Santa Ana. A més d'hostal, en aquest carrer  també hi havien altres comerços que s'expliquen en el llibre, com: lleteries, el primer estanc de tabac, l'antic edifici de Correus, licoreres, entre altres.

El llibre vol mostrar el creixement de la ciutat de Mataró i evidenciar que el Camí Ral no només era un carrer de pas sinó que existia una relació veïnal i petits nuclis de veïns que es coneixen i ajudaven entre ells. La presentació oficial del llibre es realitzarà aquest dijous 21 de juny a les 19h en el Col•legi d'Aparelladors de Mataró.

 

Informa: M.Viteri