‘Èpic Solete’ dels Tyets, el desè disc més escoltat de l’estat

La web ‘El portal de la música’ situa el disc dels mataronins en la desena posició per sota de ‘Motomami’ de Rosalía i per davant de ‘Resiliencia’ de Beret

Fa poc més de deu dies que s’ha publicat i el nou disc dels Tyets ha aconseguit situar-se com al desè disc més escoltat de tot l’estat espanyol, segons ‘El portal de la música’. Un rànquing que actualitza setmanalment aquesta plataforma i en el que hi consten els cent àlbums que el portal de música considera els més escoltats de tot l’estat. En aquesta classificació ‘Èpic Solete’ és l’únic que és en català i el situen per darrere de Karol G i el seu ‘Mañana serà bonito’ –en aquests moments número u al rànquing-, ‘Un verano sin ti’ de Bad Bunny o ‘Motomami’ de Rosalía, que precisament és el disc que se situa per sobre del dels mataronins.

Oriol De Ramon, The Tyets
“Tenir un àlbum col·locat allà [en aquest rànquing] íntegrament en català, per sota de Rosalía i per sobre de Rauw Alejandro i tots aquests tòtems mundials, és una mostra que l’escena musical està molt activa. De fet, hi ha moltíssima gent que té molta cultura d’escoltar música en català i això es veu”.

A més de situar el seu nou disc al rànquing estatal, la cançó ‘Coti x Coti’ del mateix àlbum ha entrat aquest dilluns a una altra classificació. I és que el tema dels mataronins se situa al lloc número sis de les cançons més virals de tot l’estat segons la plataforma musical Spotify.

Tot plegat arriba després que dijous rebessin el Premi Enderrock a la millor cançó del 2022 a través del vot del públic per ‘De l’1 al què’. Un guardó que, segons els mataronins, els reconeix no només la cançó sinó la seva trajectòria.

Oriol De Ramon, The Tyets
“L’Enderrock és aquella cita on tothom es reuneix en la mateixa sala, almenys part d’aquesta indústria musical. Que te’l donin a tu [el premi] és també un reconeixement, no només a la cançó, sinó als passos que hem fet i al desenvolupament del projecte. Tot queda reflectit en aquest premi”.

Els mataronins presenten el disc el pròxim 25 de març a la Sala Apolo de Barcelona amb totes les entrades exhaurides. Pel concert a La Mirona de Salt del 21 d’abril ja només queden 300 entrades i ja han avançat que tocaran a alguns dels grans festivals d’estiu com el Canet Rock, el Cabró Rock, el FreedomFest o l’Acampada Jove.

Informa: M.Gómez / Ll.Martínez

Tags: