Petició per atorgar a Àngel Rubio de Paco la medalla de la ciutat

La comissió de Setmana Santa vol que es reconegui a Àngel Rubio amb la medalla de la ciutat a títol pòstum ja que va ser un dels conservadors i artífexs de la recuperació de la Setmana Santa Mataró.

Fotografia: comissió Setmana Santa de Mataró

La comissió de Setmana Santa torna a demanar a l’Ajuntament de Mataró que es reconegui Àngel Rubio de Paco amb la medalla de la ciutat dos anys després de la seva mort. Consideren que va dur a terme una gran tasca cohesionadora a la ciutat, va suposar un revulsiu cultural i a més va recuperar tradicions que s’havien perdut com ara la Setmana Santa.

Jordi Merino (president en funcions de la comissió de Setmana Santa de Mataró): Va ser una persona cabdal en el moviment no només de la Setmana Santa sinó també en el revulsiu cultural de la recuperació de tradicions d'arrel cristiana i de tradicions populars típiques de Mataró que havien desaparegut. També el que va fer va ser la unificació de gent dels barris segregats a la ciutat com el barri de Cirera, Vistalegre o Cerdanyola amb gent de moviments del centre històric.

És per això que des de la comissió s’ha impulsat una petició a través d’Internet per sumar persones que també estiguin d’acord en concedir-li la medalla de la ciutat a Àngel Rubio. A dia d’avui Jordi Merino, president en funcions comissió Setmana Santa, confirma que hi ha un bon grup de persones que han donat suport.

Jordi Merino (president en funcions de la comissió de Setmana Santa de Mataró): Tot just fa uns dies amb amics, coneguts i entitats vam dir, tornem a recuperar aquesta petició de medalla de la ciutat a un dels mataronins que va ser important durant els anys 80 i 90 i que pensàvem que també necessitava aquest petit reconeixement per la tasca que va deixar a la ciutat. Hi ha algunes entitats que ens hem reunit i se sumaran al setembre i hi ha una petició de persones i amics que la signaran a títol individual també. 

La comissió de Setmana Santa, formada per les confraries, germandats i Armats de Mataró, ja va presentar al setembre de 2020 la proposta per reconèixer Àngel Rubio de Paco. En aquell moment però, l’Ajuntament la va desestimar al·legant un defecte de forma. Un altre factor que va endarrerir el procés va ser que la petició es va presentar coincidint amb la pandèmia.