"Peret, yo soy la rumba", estrenat al Teatre Monumental

El documental "Peret, yo soy la rumba" s'ha estrenat aquest divendres al teatre Monumental. Un retrat íntim de la vida i la trajectòria artística del mataroní Pere Pubill Peret, des dels corrals de Mataró fins als escenaris de mig món, a la vegada un homenatge al rei de la rumba, 5 anys després de la seva mort.

L'acte ha comptat amb la presència de la coprotagonista del documental i neta de Peret, Santa Salvat, així com altres membres de la família i també la directora i l'equip de la pel·lícula. A més de la projecció de l'audiovisual, Daniel Pubill i La Payoya, net i cosina de Peret, han interpretat alguns dels grans èxits de l'artista mataroní.

El documental explica de molt a prop la vida de Peret amb la complicitat dels seus néts i amics. Utilitza imatges d'arxiu de televisió espanyola, coproductora del documental, i de la família de Peret. Per altra banda, s'han enregistrat escenes, de forma natural, en les que apareixen converses entre els membres de la família de l'artista sobre Peret. Paloma Zapata, la directora del documental, diu que a partir d'aquestes històries s'ha volgut explicar l'origen de la rumba catalana i que havia de ser explicada des del nucli familiar i el món gitano. Així, fins i tot hi han aparegut personatges tan coneguts com Justo Molinero.

L'audiovisual ha tingut gran repercussió. A Catalunya s'estrena a Lleida, figueres i a diverses sales de Barcelona. També arriba a Madrid, València i Andalusia.

Informa: J.Peñaranda