Pellofa XL ja regna a Mataró

Pellofa XL va arribar divendres a Mataró per a regnar durant el curt període de temps que finalitza Dimecres de Cendra. Pellofa XL va fer la seva aparició per primer cop al Pati del Cafè Nou. Acompanyat de la seva guàrdia personal, els Botargues, la Momerota, la Momeroteta i l'Agrupació Musical del Maresme, Pellofa va baixar per La Riera fins arribar a l'Ajuntament. Aquest any de reivindicacions femenines, Pellofa XL és una dona. La reina Pellofa és també un híbrid estètic dels 39 membres de la seva dinastia que l'han precedit. De fet, el vestíbul de l'Ajuntament acull des de divendres una exposició de les 39 màscares de Pellofa, amb un espai buit per a la màscara de l'actual reina i on es pot llegir només XL. 

Des del balcó de l'Ajuntament, la reina Pellofa va fer un pregó que va deixar de banda les habituals referències al sexe dels seus avantpassats -aquest any n'hi va haver poques- i amb un llenguatge també menys groller i amb poques paraulotes. El seu pregó va estar centrat en la complicada situació política que viu el país, amb al·lusions al referèndum de l'1 d'octubre i la intervenció policial, l'aplicació de l'article 155 i les eleccions del mes de desembre. Els qui més van rebre van ser els polítics del Partit Popular i Ciutadans, especialment Inés Arrimadas, Mariano Rajoy i Soraya Saenz de Santamaría. En clau local, poques al·lusions polítiques. Només alguna referència a l'alcalde David Bote, el cap de CiU Joaquim Fernàndez i el cap del PP José Manuel López. 

La reina Pellofa XL va demanar la llibertat dels presos polítics. Finalment, va declarar anul·lat l'article 155 i va proclamar el 69 en el seu lloc.