Partidaris porta les seves ‘Cançons per a l’esperança’ al Teatre Monumental

El grup maresmenc, que fa versions de cantautors com Lluís Llach o Ismael Serrano, ha interpretat el seu últim disc en el seu ja tradicional concert de Nadal a Mataró

Ja fa temps que el grup maresmenc Partidaris actua a Mataró pels volts de Nadal. Els últims anys ho ha fet el dia de Sant Esteve a la Sala Clap, on hi ha una intimitat idònia per interpretar les versions que fa de temes de cantautors com Lluís Llach, Jorge Drexler o Pedro Guerra. Enguany, però, a causa de la pandèmia, la formació ha hagut de canviar aquest escenari pel del Teatre Monumental, on aquest diumenge ha ofert el seu primer concert del 2020. Ha estat un any difícil per al grup, igual que per a tot el sector cultural. Per això, poder actuar, per, fi després de tants mesos ha estat, si més no, una alegria, tal i com explicava abans del concert el vocalista del grup, Ramon Puigvert.

Partidaris ha repassat algunes de les versions més conegudes de la seva trajectòria de 18 anys, posant èmfasi, però, en el seu últim disc: ‘Cançons per a l’esperança’. Es tracta d’un treball gravat el 2018 en els estudis mataronins TinyRoom que inclou 10 temes de cantautors tan reivindicatius com Raimon, Ovidi Montllor, Paco Ibáñez, Ismael Serrano i Luis Eduardo Aute. En definitiva, un treball ple de nostàlgia i de compromís, que s’identifica, però, amb el moment social actual i que Partidaris interpreta de forma personal i sensible.

L’actuació de Partidaris ha posat el punt final als concerts que la Casa de la Música Popular de Mataró ha organitzat aquest any a la capital del Maresme. Ara caldrà esperar que comenci la programació del 2021, un any que, si la pandèmia ho permet, tornarà a omplir de música els escenaris de Mataró.

Informa: B.Doñate