"Paper d'estrelles", de Maria Ardel, recull el XII Premi Helena Jubany

L’obra “Paper d’estrelles” és la guanyadora de la dotzena edició del Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes. L’autora és la filòloga anglesa de Colbató Maria Ardel de Lete. Aquest any s’hi ha presentat un total de 38 obres.

El premi està dotat de 3 mil euros i la publicació del relat amb el Diari Ara. A més, el guanyador s’endu un trofeu on l’Helena Jubany hi és molt present. En el guardó apareix una torxa semblant a la que es fa servir a les olimpíades on la signatura original de l’Helena ocupa la part de la flama.

Per la guanyadora, haver obtingut aquest premi ha estat un honor per tot el que significa. Pel que fa la seva obra, “Paper d’estrelles” es tracta d’una narració breu que gira entorn a una ruta literària pel llibre de Mary Poppins.

L’organització del certamen va a càrrec de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el Diari Ara. L’objectiu és mantenir viu el record de l’Helena Jubany i la seva passió per tot allò relacionat amb els llibres i la lectura, la jove assassinada el 2 de desembre de 2001 en un crim que encara està per resoldre. 

Abans de donar a conèixer el veredicte, Núria Ribas, directora de la Biblioteca de Sentmenat, va desenvolupar el procediment que el jurat va seguir per atorgar el premi.

L’acte, conduït pel periodista de Mataró Audiovisual Pep Andreu, va tenir lloc dilluns a la tarda a la Biblioteca Antoni Comas amb la presència del 1r tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Mataró Juan Carlos Jerez.

Informa. L.Sanmiquel / O.Debat / J.Monfort