Pérez Carrasco: “Volem fer renéixer la cultura”

Un dels grans sectors perjudicats per la crisi del coronavirus ha estat la cultura. De mica en mica sembla que, sobre calendari, comença a treure el cap però trigarà a tornar a ser on era. Per intentar ajudar el sector l’Ajuntament de Mataró proposa ara fer “renéixer la cultura” perquè, segons explica la regidora de l’àrea, Maria José Pérez Carrasco, amb la Covid-19 “tot ha canviat”. Així doncs, segons diu la titular de cultura al consistori, és el moment de donar el suport necessari al sector i insisteix que els equipaments municipals durant les últimes setmanes han tancat portes però han obert finestres virtuals.

Segons Pérez Carrasco, les setmanes de confinament han servit per redescobrir la importància de la cultura dins la societat i el component emocional que genera. Un motor cultural que, sempre segons la mateixa font, en cas de dinamitzar-lo, potenciaria fins i tot, l’economia de la ciutat.

Com a mostra del motor cultural que de mica en mica es posa en marxa, les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas obriran les seves portes dimarts dia 2 de juny. El més important en aquest cas però, és que caldrà cita prèvia per al servei de préstec i devolució de documents, així com per fer qualsevol de les consultes bibliogràfiques. La resta d’equipaments culturals municipals, de moment, segueixen tancats.

Informa: M.Gómez