Originals de Picasso sota la mirada de Palau i Fabre

"Palau mira Picasso", així es titula la mostra de fotografies i documents que es pot veure al museu de Can Serra. L’exposició recull testimonis de la feina de recerca que va dur a terme Josep Palau i Fabre sobre el pintor Pablo Picasso i que revelen l’amistat entre poeta i artista. Precisament el poeta català havia estat una de les peces fonamentals en l’estudi i la divulgació de la vida i obra del geni malagueny. El comissari de l’exposició, Víctor Fernàndez,  destaca fotos des de tota mena d’indrets i també les fitxes de treball del pintor andalús.

Una exposició que està produïda per la Fundació Palau i la Fundación Museo Casa Natal Picasso de Málaga. De fet, vol ajudar l’espectador a mirar amb ulls de poeta l’obra i pintura d’un altre gran artista. La mostra està organitzada a partir del que es coneix com la “cartografia picassiana” i passa pels punts clau de la vida de Picasso. En ella s’hi poden veure originals de l’artista i, a més, també s’hi veuen retrats. De fet, la mostra acaba amb un exercici artístic: diferents punt de vista de diversos artistes sobre Picasso. Una oportunitat no només de veure originals de Picasso sinó també de tenir a l’abast material que acostumen a estar arxivats.

Una mostra organitzada conjuntament pel Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Palau Centre d'Art de Caldes d'Estrac.