Oberta la 13ª edició del Premi Helena Jubany de narració curta per ser explicada

La convocatòria de la 13ena edició del Premi Helena Jubany de narració curta s'ha obert aquest 27 de febrer, coincidint amb el que hagués estat el 45è aniversari de l'Helena Jubany. La voluntat del guardó és mantenir viu el record de l'Helena Jubany, enamorada dels llibres i de la transmissió oral de la ficció literària. Una edició més, premia les narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i en català que estiguin pensats per a ser explicats oralment. El premi arriba a la seva 13ena edició ja consolidat i ha repartit premis per diversos punts dels Països Catalans. Tal com ha detallat Joan Jubany, president de l'Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l’ampli abast els permet construir una radiografia de les diverses realitats culturals i lingüístiques del territori. 

Com ja és habitual, Joan Jubany i Lorente, germà de l'Helena Jubany, ha estat l'autor del cartell que anuncia la nova convocatòria dels premis i recull les bases de la present edició. Per segona vegada en la història dels premis, Jubany ha optat per fer protagonista a l'Helena del cartell, aquest cop acompanyada de llibres que representa que la fan volar per l'imaginari literari.

Aquest 27 de febrer s'ha obert la convocatòria de la 13ena edició dels premis. Els originals es poden lliurar presencialment a les dues biblioteques municipals o a través de correu postal fins el proper 1 d'octubre. El guanyador es coneixerà el dia 2 de desembre i el treball guanyador sortirà publicat al Diari Ara. L'Ajuntament de Mataró es fa càrrec a través d'un conveni del 35% de les despeses de l'edició de l'obra premiada. La implicació de l'Ajuntament també es tradueix en la integració d'un membre de la Xarxa de Biblioteques al jurat del premi.

Informa: C.Sánchez