Nou impuls a la Casa de la Música de Mataró

La Casa de la Música de Mataró és una de les beneficiades del conveni impulsat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), del Departament de Cultura. Juntament amb la Diputació, l’ajuntament de Mataró i altres actors han promogut aquest acord que pretén donar continuïtat i estabilitat al projecte de les cases de la música, que s’ha convertit en una iniciativa de referència de dinamització cultural. Aquest conveni manifesta la voluntat de continuar treballant per desenvolupar públics per a la música, donar suport a la pràctica musical amateur o professionalitzadora i crear d’oportunitats per als grups i creadors emergents. Segons ha detallat Èlia Manté, coordinadora de comunicació de la Casa de la Música de Mataró, una de les millores que aporta aquest acord és la possibilitat de passar d’organitzar els pressupostos anualment a fer-ho trianualment. Un canvi que els permetrà organitzar projectes amb més recorregut.

El projecte de les Cases de la Música inclou activitats de formació, creació, exhibició i promoció de la música moltes d’elles encaminades a impulsar grups emergents i donar-los oportunitat d’entrar en circuïts professionals. Un bon exemple són les beques que s’impulsen des de Mataró i que assessoren els grups i artistes de manera integral i intentant reforçar els punts en els que encara tenen marge de millora.

De cara als propers anys es vol potenciar el projecte Rock’in, encaminat a les escoles de secundària i que permet als alumnes dels instituts descobrir i conèixer des de la pràctica els instruments musicals i les eines de producció que calen per a fer un bon directe de música moderna. Un projecte que hauria d’arribar a Mataró properament.

 

Informa: M.Gómez