Nervis i emoció en l'Enfigura't, un dels actes previs al final de Les Santes

Un dels actes més esperats de Les Santes és aquell que permet provar totes les figures de Mataró abans que tornin a Can Marfà. Es tracta de l’Enfigura’t, un acte emocionant, tant per a aquells que s’atreveixen a provar les figures, com per als portadors. I és que saben que és el preludi d’una Festa Major que ja acaba.

Nervis i emoció. Les cares dels més petits de Mataró parlaven per si soles aquest diumenge al vespre a la Plaça de l’Ajuntament. Aquí, desenes de persones esperaven el seu torn per poder provar els gegants i les figures de la ciutat abans de l’Anem a tancar.

L’espera en aquest últim dia de Les Santes sempre paga la pena, sobretot, si tens l’oportunitat de provar en Robafaves, el gegant favorit, perquè ell és el més gran i un dels més estimats de la festa.

Els geganters oficials es miraven aquells que volien fer de portadors amb cautela – no fos cas que poguessin fer caure les figures. Però també amb una certa barreja d’alegria i tristor: alegria, perquè podien compartir l’experiència, i tristor, pel final de Les Santes, com explicava el geganter de la Família Robafaves Xevi Noya.

En aquest últim dia de la festa, petits i grans han pogut provar els gegants de la Família Robafaves i figures com la Momerota, el Drac, l’Àliga i els Nans. També hi ha hagut qui ha provat a vestir-se com a una diablessa o qui s’ha atrevit a cremar ‘la carretilla’.    

Com a novetat, aquest any l’Enfigura’t ha tingut l’acompanyament musical i rítmic dels músics i tabalers de les comparses de Mataró.

Informen: B. Doñate, M. Rodríguez i E. Andrés