Nens i nenes de 18 escoles visiten els gegants a l’Ajuntament

La Família Robafaves, el Drac, el Dragalió i la vestimenta de les Diablesses són al vestíbul de l’Ajuntament des de Sant Jordi i fins a finals de mes

Conèixer la llegenda del nom d’en Robafaves, per què porta medalles, quantes persones porten el drac o quina indumentària vesteixen les Diablesses. Són només alguns dels detalls que poden conèixer els nens i nenes de les 18 escoles que s’han apuntat a les visites al vestíbul de l’Ajuntament. Allà hi ha la Família Robafaves amb els Nans, el Drac, el Dragalió i la vestimenta de les Diablesses.

Eva Floriach, informadora Ajuntament

"Totes les escoles venen a conèixer els gegants i poder conèixer-los de prop. S'asseuen al davant i fan totes les preguntes que volen. Depèn molt de l'edat, però els més petits els observen, els expliquem si porten espasa, si en Robafaves és un cavaller, ... en definitiva, "empapar-los" de les figures".

Poder veure aquestes figures de prop és, per alguns dels alumnes, tota una oportunitat per descobrir-les. Altres, però, demostren els seus coneixements explicant quan van entregar els seus xumets o en quin moment els han vist ballar pels carrers.

Eva Floriach, informadora Ajuntament

"N'hi ha que ho saben tot. Ja pots explicar que ells ho responen tot. Tot i que hi ha alguns nens que no els coneixen".

Les figures que hi ha a l’Ajuntament són les que van participar durant els actes de Sant Jordi a la ciutat, tot i que al conjunt del seguici hi ha altres elements institucionals. Totes elles tornaran a Can Marfà a finals de mes.

Informa: M.Gómez / À.Moriana