Neix el 'Festival Nosaltres' amb propostes de petit format i de km0

El ‘Festival Nosaltres’ neix com una crida al retrobament després dels mesos de confinament. Una iniciativa de la cooperativa mataronina Clack i l’Ajuntament de Mataró, amb el suport d’una vintena d’entitats culturals i veïnals, que del 9 de juliol al 27 d’agost, proposa activitats culturals diverses. ‘Comunitat, renaixement i resistència’ són les tres paraules clau que acompanyen el cartell del festival i que volen plasmar l’esperit de la proposta que aplega iniciatives culturals per a tots els gustos. Tot plegat relligat amb el concepte de “cultura artesanal” i de quilòmetre 0. Tal com explica un dels directors del Festival Nosaltres i soci de Clack, Eloi Aymerich, la voluntat del festival també és reivindicar Mataró com una ciutat que pot oferir propostes culturals de petit format i de qualitat.

El Pati de Can Marchal acollirà el gruix de la programació del festival els vespres dels dijous de juliol i agost a partir de les 8 del vespre, però també arribarà a altres indrets com el pati de l’Escola Rocafonda o els jardins de la Biblioteca Antoni Comas. El festival vol reivindicar també la deslocalització de les propostes en diferents punts de la ciutat. El “Nosaltres” començarà el 9 de juliol amb una actuació de l’actriu mataronina Clara de Ramon i tancarà la sessió la música electrònica del també mataroní Marc Nürel. Dins la programació s’hi pot trobar propostes ben diverses com una taula de debat sobre la comunicació i la cultura, una nit de Sant Jordi d’estiu, el 23 de juliol, amb teatre de Xevi Ribas, poesia catalana i castellana i cançó amazic; la ‘Vesprada de poesia Km 0’ i concerts com els de Suu o Gessamí Boada. Cristina Madrid és directora del Festival i sòcia de Clack.

El Festival Nosaltres aposta pel petit format, mantenint la capacitat sempre per sota del centenar d’assistents. Una mostra del compromís de l’organització amb la seguretat sanitària que requereix la pandèmia. La iniciativa cultural està recolzada per l’Ajuntament de Mataró i el seu desenvolupament s’emmarca en el pla de reconstrucció econòmica de Mataró. Un cop acabat, el festival vol fer públics els números i crear un fons de solidaritat que pretén destinar el 5% dels ingressos a iniciatives que lluitin contra els afectats per la COVID-19.