Neix el Cruïlla XXS, un festival multidisciplinar amb mataronins al cartell 

El Cruïlla és un dels festivals d’estiu més populars a casa nostra. Aquest any però, a causa de la pandèmia, no podrà celebrar-se com és habitual. Sota el lema ‘Menys és més’ presenten un festival adaptat que oferirà concerts, comèdia, espectacles de dansa, circ i arts escèniques durant tot el mes de juliol. 

Dins del cartell format per més de 200 artistes, destaca la presència d’alguns mataronins. Per exemple, s’hi podrà veure la companyia Animal Religion que representaran el seu espectacle acrobàtic titulat ‘Fang’; el grup Ebri Knight que fusiona música folk i punk; i l’actor i humorista Pep Plaza qui imitarà diferents personatges com ara Jordi Pujol, Pep Guardiola o Eugenio acompanyat de la Big Band Jazz Maresme. 

Els primers en actuar seran Ebri Knight. Ho faran el diumenge 12 de juliol a partir de les 9 del vespre al Poble Espanyol. 4 dies més tard, el 16, serà el torn d’Animal Religion. En el seu cas, la representació tindrà lloc al Teatre Victòria a dos quarts de nou. Finalment, Pep Plaza i la Big Band Jazz Maresme actuaran l’1 d’agost a dos quarts de nou a la Plaça Univers. El preu de les entrades no supera en cap d’aquests espectacles els 30 euros.

Pel que fa al format del Cruïlla, enguany hi haurà diverses variacions. No se celebrarà en un únic recinte sino que es repartirà en diferents espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Pel que fa als dies, se celebrarà de l’1 de juliol al 2 d’agost, és a dir, que s’espaiaran les actuacions durant pràcticament un mes enlloc de concentrar-les en pocs dies. Finalment, l’aforament dels diferents esdeveniments s’ha hagut de limitar a 400 persones, convertint el festival en un espectacle més proper i íntim. Totes aquestes modificacions responen a la necessitat de complir amb les mesures de seguretat marcades per les autoritats competents. 

Informa: L.Sanmiquel