Mor el fotògraf Joan Safont als 70 anys d’edat

Especialitzat en fotografia de moda i publicitat, estava molt vinculat al món excursionista de Mataró

El fotògraf Joan Safont, terrassenc de naixement però establert a Mataró gairebé tota la seva vida, ha mort aquest diumenge als 70 anys d’edat. Segons ha pogut saber Mataró Audiovisual, el fotògraf hauria mort de manera sobtada a la tarda, quan es trobava a casa seva.

Nascut a Terrassa el 1950, Safont va ser director d’art en diverses agències de publicitat i va treballar durant molts anys com a fotògraf de producte i de moda. Com a docent, va ser professor de disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona i de fotografia, primer a l’Institut Català Roca i després a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, al TecnoCampus.

A Mataró era conegut, a més a més, per la seva vinculació amb el món cultural i excursionista local. Va ser membre de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (AGRUPE) i va participar en diverses expedicions que el van portar a fotografiar destinacions exòtiques com el Nepal. De fet, la seva passió per la natura i els viatges li va permetre treballar també per a la revista ‘National Geographic’. Fa dos anys, va aconseguir fotografiar un exemplar de daina blanca als Aiguamolls de l’Empordà, un fet considerat gairebé una proesa per la dificultat d’aconseguir-ne una imatge.   

Les xarxes socials s’han omplert de reaccions a la seva mort tan bon punt se n’ha conegut la notícia, difosa a Twitter pel seu amic i també fotògraf Ramon Cotarelo. L’alcalde, David Bote, ha recordat a través de les seves xarxes socials com durant els mesos de confinament per la pandèmia els mataronins van poder “gaudir del seu art” i ha afegit que la ciutat el trobarà a faltar.

També han compartit paraules de condol a Twitter el PSC de Mataró, el líder de Junts per Mataró, Alfons Canela, l’exregidora de CiU i professora del TecnoCampus Dolors Guillén, la colla castellera dels Capgrossos, el periodista Jordi Rovira i el fotògraf Lluís Rugama, entre d’altres.

Informa: B. Doñate 

Imatge: www.joansafont.com