Milers de persones es congreguen al pas del Prendiment

La Processó del Prendiment va tornar a ser ahir a la tarda la protagonista del Diumenge de Rams. Una desfilada que va tornar a congregar milers de persones al llarg del seu recorregut. Públic que es va concentrar especialment al punt més esperat de tota la desfilada: la pujada corrent dels portants del Jesús Captiu per la Baixada de les Escaletes que es recuperava després del canvi de recorregut obligat per la Setmana Santa de l’any passat. Tot i que la previsió de la Comissió de Setmana Santa havia previst l’arribada a aquest punt cap a 2/4 de 9 del vespre, els Armats i el Captiu no hi van arribar fins a un quart de deu. Un moment d’especial capteniment i concentració per la cinquantena d’homes i dones que carreguen sobre les seves espatlles una imatge que pesa 2.200 quilos. Un minut és el que van trigar a fer el tram i després l’èxtasi col•lectiu i les emocions que uns i altres van deixar sortir per haver assolit, una vegada més, realitzar el tram més delicat i perillós de tota la processó del Prendiment. Unes Escaletes que tenen en la seva pronunciada pendent el principal obstacle pels portants. 
També els Armats amb la Biga tirada per un cavall al capdavant, van recuperar aquest recorregut. Les seves llances i el pas propi d’aquesta legió de romans donaven inici a la processó del Prendiment, un cop realitzada l’escenificació del moment en el que el Crist és traït per Judes i detingut pels romans. 
Mentre aquesta processó recorria el centre de la ciutat, al barri de La Llàntia es celebrava el 33è Via Crucis que recórrer els carrers del barri portat, com sempre, per homes i dones.