Menys pressupost i menys actes per Carnestoltes

El regidor de Cultura assegura que hi ha actes que s’estan replantejant i que la Rua s’emporta bona part del pressupost

El Carnestoltes com el coneixem fins ara penja d’un fil. L’Ajuntament de Mataró destinarà menys pressupost als actes que s’han de dur a terme entre el 18 i el 22 de febrer. Així ho ha explicat a tvmataró el regidor de Cultura, Xesco Gomar. Ell mateix ha dit que s’estan replantejant alguns dels actes amb menys assistència. Això podria passar per l’Arribada d’en Pellofa o el Sant Sopar. Segons Gomar, el motiu és totalment econòmic. Un argument que arriba precisament l’any en què l’Ajuntament ha assumit la direcció artística del Carnestoltes.

Xesco Gomar, Regidor Cultura Mataró
“Sobre la taula hi ha actes que no tenien tanta assistència de gent que ens els estem replantejant per aquest any. Tots els actes comptaven amb uns recursos concrets de Cultura. Hem de veure de tota l’activitat que hi havia al voltant de Carnestoltes quina és la que hem de mantenir i quina és la que aquest any podem deixar de fer o que no compti amb els recursos de l’Ajuntament”.

Una de les grans apostes de Cultura Mataró és la Rua de Carnestoltes, que encara té obertes les inscripcions per participar-hi. Una Rua que aquest any mantindrà el recorregut de l’any passat sortint de Cerdanyola i arribant al Parc Central. La logística d’aquest moment ple de disfresses i comparses és el que s’emporta la majoria del pressupost i, el que quedi, és el que es destinarà a la resta dels actes. Així ho ha explicat Xesco Gomar.

Xesco Gomar, Regidor Cultura Mataró
“En aquest carnaval hi haurà canvis i veurem quin és el resultat. Per què hi ha canvis? Perquè els pressupostos que tenim són menys dels que teníem els anys anteriors i això ens obliga a replantejar-nos segons quines activitats, mantenint allò que la gent més participa que és la Rua. La Rua és la columna vertebral del carnestoltes, l’activitat en què participa més gent. Un cop això està muntat veiem el que sobra per fer la resta. Si no sobra suficient o necessari ens obliga a prioritzar unes activitats davant d’altres”.

Durant les festes de Nadal des de Cultura Mataró es va obrir un càsting per poder definir en Pellofa i la seva comitiva. S’hi han apuntat un total de 20 persones d’entre 16 i 60 anys. Tots ells tenen nocions de teatre perquè s’han format a la mateixa Aula de Teatre o a la Sala Cabanyes i, a més a més, la meitat tenen formació musical. El cap de setmana passat van començar les proves per veure les aptituds de tots els aspirants i decidir quants d’ells participaran en la comitiva. A principis de febrer es començarà a treballar amb l’espectacle concret.

Informa: M.Gómez