Mataró, un dels municipis que oferirà les pel·lícules del Cicle Gaudí

Un conveni signat entre l’Acadèmia de Cinema Català, el Foment Mataroní, la Fundació Iluro i l'Ajuntament de Mataró portarà la projecció de 10 produccions catalanes al llarg d’aquest any a la capital del Maresme

Fotografia: tvmataró

Una vegada al mes al llarg d’aquest any, es projectarà a Mataró una producció catalana recent gràcies al Cicle Gaudí. Tot plegat és gràcies al conveni signat entre l’Acadèmia de Cinema Català, el Foment Mataroní, la Fundació Iluro i l’Ajuntament de Mataró. Una signatura que pràcticament arriba quan se celebren 125 anys de la primera projecció cinematogràfica a la ciutat.

Aquest acord farà possible que el Foment Mataroní ofereixi 10 pel·lícules catalanes aquest 2022. La Fundació Iluro, per la seva banda, enriquirà aquestes projeccions organitzant debats previs al recentment estrenat Espai Escena i Pensament de l’Ateneu Centre Cultural.

El primer film del Cicle Gaudí està nominat al Goya al Millor guió adaptat i és ‘Pan de limón con semillas de amapola’ dirigida per Benito Zambrano. Es podrà veure el proper dijous 27 de gener a partir d’un quart de nou del vespre i el preu de l’entrada oscil·la entre els 3 i els 4 euros i mig. Les dues properes seran ‘Las leyes de la frontera’ del director Daniel Monzón i ’6 dies corrents’ de Neus Ballús.

Mataró s’ha convertit en una de les 5 noves incorporacions al Cicle Gaudí d’aquest any juntament amb La Pobla de Segur, Begur, Avinyó i Madrid. En total hi ha gairebé un centenar de localitats que donen vida a aquest projecte.

Informa: L.Sanmiquel / J.Peñaranda / J.Monfort