Mataró ret homenatge a Lluís Josep Comeron

Comerón ha estat realitzador de pel·lícules com 'L'altra cara de la lluna', 'Llarga nit de juliol', 'Puzzle' i 'La revolta dels ocells'

Mataró homenatja el director de cinema Lluís Josep Comerón amb un acte al Teatre Monumental on es repassa la seva extensa i polifacètica trajectòria. I és que Comerón ha estat, realitzador i guionista de pel•lícules com 'L'altra cara de la lluna', 'Llarga nit de juliol', 'Puzzle' i 'La revolta dels ocells'. També s'ha dedicat a la literatura, arribant a ser finalista del premi Josep Pla de novel•la amb 'Una cantonada al desert' i en les últimes dècades ha destacat com a compositor musical. Ell mateix es defineix com una persona amb moltes inquietuds.

Lluís Josep Comerón, director de cinema: "Quan m'ho van dir no hi estava d'acord. Però agreixo que tingui tants amics i que hagin muntat tot això. Em llevo, escric una novel·la, a la tarda faig música i faig teatre quan puc. Les tres coses sempre."

L'acte d'homenatge ha consistit en una conversa sobre cinema, literatura i música amb el periodista Joan Safont, intercalant actuacions musicals compostes pel mateix Comerón i interpretades pel mestre Pere González, Laura Guasteví, Genís Mayola, Jordi Feliu i Àngel Ribas.L'esdeveniment ha estat promogut per l'Associació d'Amics de la Ciutat de Mataró i l'Ajuntament.

Al final del reconeixement Comerón ha estat obsequiat amb una claqueta de cinema elaborada amb xocolata. El cineasta s'ha mostrat emocionat davant els aplaudiments del públic dret a la platea.

L'homenatge ha estat conduït pel periodista de la Televisió de Mataró, Pep Andreu.

Informa: J.Peñaranda/ P.Andreu