Mataró pren part d’un projecte europeu d’arts escèniques

Es tracta d’un projecte europeu d’arts escèniques format per 14 socis de 10 països diferents. Mataró hi participa de la mà de la Xarxa Transversal

La mataronina Moon Ribas, conjuntament amb la seva parella Quim Giron, és una de les artistes que participa amb la seva companyia de les sessions de treball al Cafè Nou i Can Gassol. Fins aquest dimecres s’ha de decidir a Mataró quina de les cinc companyies escollides de tot l’estat espanyol farà gira pels 10 països europeus que participen en el projecte ‘Stronger Peripheries’ i que farà diferents residències i representacions del seu espectacle a Catalunya i Sardenya. Ara, però, és el moment de les valoracions dels artistes.

Núria Pascal, coordinadora Xarxa Transversal
“Primer l’univers artístic i la seva proposta creativa, però també la seva capacitat de treballar en comunitats locals. Al llarg de les residències se’ls demana un intens treball de mediació i que s’impregnin de la realitat local. Es valoren les dues coses”

Mataró hi participa a través de la Xarxa Transversal, una unió de ciutats que vetllen per la promoció i defensa de la cultura. Aquests dies hi ha sessions de treball a Mataró i el jurat determinarà l’artista guanyador entre les companyies de Roger Bernat / FFF, Aimar Pérez Galí, la Conquesta del Pol Sud, Gaston Core i els mataronins Moon Ribas i Quim Giron. Segons la presidenta de la Xarxa Transversal, Maria José Pérez Carrasco, el guanyador ha de ser un projecte “de qualitat”.

Maria José Pérez Carrasco, presidenta Xarxa Transversal
“Estem apostant plenament per la cultura. S’estan fent projectes espectaculars i de molt alta qualitat. Apostem per la cultura, la innovació i els projectes de qualitat”.

L’encàrrec que es fa a la companyia guanyadora ha de girar entorn la idea ‘El pa de cada dia’, una de les sis temàtiques que s’han treballat al projecte. El guanyador estrenarà el resultat de tot el treball a Mataró l’octubre del 2023.

Informa: M.Gómez