Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus

Aquest dijous 18 de maig se celebra la commemoració en àmbit internacional i tots els museus del món organitzen activitats, també els de Mataró que van començar la setmana passada

Els museus obren les portes per celebrar el Dia Internacional d’aquests espais. Un any més arriba la festivitat que programa tota mena d’activitats als museus i centres expositius de tot el món. Aquesta data està ben marcada al calendari. Són dies de feina que els museus aprofiten per donar-se a conèixer. Ho explica la directora del Museu de Mataró, Anna Capella.

Anna Capella, Directora Museu de Mataró
 “Fem un esforç especial per concentrar molta activitat en pocs dies i considerem que això ens dona visibilitat. En aquesta celebració és quan la gent s’anima més a venir a les activitats que programem i per nosaltres és un data important”.

Per celebrar aquesta diada s’ha escollit el lema ‘Museus, sostenibilitat i benestar’  amb la idea de ressaltar el paper clau dels museus en el foment del benestar i la salut mental de les comunitats que els envolten i el desenvolupament sostenible que promocionen.

Anna Capella, Directora Museu de Mataró
“Els museus són uns espais de coneixement, de recerca, d’inquietud i de curiositat. Som uns espais sostenibles, fàcils i estan a l’abast. Tots treballem tot l’any i fem molta activitat, però busquem un lema i una acció sobretot per fer perdre la por a la gent d’entrar als museus. Els museus són d’accés universal, gratuïts i, per tant, tothom pot venir a gaudir de totes les activitats”.

Aquest any a Mataró s’ha decidit allargar per davant i per darrere de la data internacional les activitats programades. Aquest mateix dijous s’ha inaugurat de forma oficial l’exposició ‘Expedient 2619. Art en dipòsit (Mataró 1936-2023)’. A més a més durant el cap de setmana hi haurà visites guiades especials al Museu de Can Serra, el de Can Marfà i Ca l’Arenas, però també espectacles teatrals i tota mena d’activitats familiars.

Informa: M.Gómez