Mataró Camina omple el Monumental amb el muntatge inspirat en Machado

L’entitat qualifica d’èxit “total” l’única representació de ‘La emoción de las cosas’, l’espectacle que ha  organitzat aquest dissabte amb fins solidaris  

Quan Manuel Patricio va escriure ‘La emoción de las cosas’ poc es pensava que l’estrena del muntatge seria, no a Andalusia com havia previst, sinó a la seva ciutat natal, Mataró, i que ompliria el Teatre Monumental. Però la veritat és que tot allò que organitza Mataró Camina per recaptar fons funciona i més si ho ha fa amb espectacles de qualitat com aquest que s’ha vist aquest dissabte.

‘La emoción de las cosas. O la caña dulce de Antonio Machado’ és un muntatge que combina la poesia i el flamenc i que s’inspira en un dels versos més famosos del poeta referent de la Generació del 98. Amb una vida marcada per la mort de la seva dona, Machado escrivia sobre allò que el transportava al passat i que el feia tremolar d’emoció i deixar-se emportar per la melangia.

L’espectacle, dirigit pel periodista Luis Álvarez, ha comptat amb la participació de prop de 30 persones, la meitat d’elles professionals vinculats a Mataró, però també a Barcelona i Andalusia, que hi han actuat rebaixant els seus honoraris. I sols, damunt de l’escenari, el locutor Juanjo Cardenal i el vicepresident de Mataró Camina, Juan Antonio Cíller, recitant poemes de Machado. 

Josep Maria Spà, president de Mataró Camina: "En Manuel Patricio tenia intenció de vendre l'obra a Andalusia, perquè hi té familiars, però quan el nostre vicepresident, Juan Antonio Cíller, va saber que l'havia escrit va proposar-li estrenar-la abans aquí. La convocatòria ha tingut una resposta espectacular per part de la gent."

Mataró Camina està pendent encara d’un sorteig solidari, però, en total, espera poder recaptar uns 22.000 euros nets a repartir entre l’Escola d’Educació Especial l’Arboç i el menjador social al Sant Joaquim de Mataró. Ara caldrà veure si tornen a representar el muntatge fora de Mataró també amb fins solidaris, una proposta que ja estudien negociar amb altres municipis.

Informa: B.Doñate /Imatges: P.Bertran