Mataró aixeca el teló d'un nou curs d'arts escèniques

Del 26 de setembre i fins al desembre la ciutat comptarà amb més d'una vintena d'espectacles per a tota mena de públic

Un nou curs teatral comença a Mataró. La ciutat comptarà des de finals de setembre i fins al mes de desembre amb més d'una vintena d'espectacles d'arts escèniques per a tots els gustos i edats.
Aquesta oferta la conformen tres cicles: la Temporada Estable de Teatre i Circ, el Sortim en Família i el Fet a Mataró.Actors i directors de renom com Pere Arquillué, Anna Sahun, Cesc Gay o Àlex Rigola, entre d'altres, portaran els seus muntatges a Mataró dins la nova temporada estable de teatre i circ que començarà el proper 1 d'octubre i s'allargarà fins al 12 de desembre.

La temporada l'obrirà la comèdia "53 diumenges", de Cesc Gay, per donar pas el 23 d'octubre amb "Els gossos", una comèdia tràgica sobre els secrets d'una família qualsevol. El mes de novembre també hi haurà dos espectacles: el dia 7 l'adaptació teatral de l'exitosa novel·la "Canto jo i la muntanya balla" i el nou projecte d'Àlex Rigola, "23 F Anatomia d'un instant", que es podrà veure el 20 de novembre. La temporada es clourà el 12 de desembre amb la producció mataronina "De tu a tu". L'espectacle de circ integrador explora diferents disciplines del gènere, com ara l'acrobàcia amb patins, el clown, la bicicleta acrobàtica o els malabars amb beat box.Els abonaments per la temporada ja estan a la venda, i es poden adquirir fins al 30 de setembre.

Pel que fa al cicle Sortim en Família, aquest tornarà a combinar diferents disciplines com el teatre, el circ, la música i les titelles pels més menuts. Aquest cicle és possibles gràcies a la feina conjunta d'agents com la Casa de la Música de Mataró, el Grup Xarxa Mataró i Binixiflat, amb el suport de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament.
El 26 de setembre es farà la festa d'inici de curs als Jardins de l'Antic Escorxador amb l'espectacle "Les vacances de Madame Roulotte" de la companyia La Bleda. A partir d'aquí, i fins al 19 de setembre aquest cicle oferirà una desena d'espectacles.

Finalment, el Fet a Mataró tornarà a tenir com a epicentre l'equipament de Can Gassol. La nova temporada d'aquest cicle començarà el 10 d'octubre i acabarà el 12 de desembre, i permetrà tornar a veure la direcció que prenen les diferents propostes escèniques amb cinc assajos oberts d'espectacles en creació i una estrena.

A banda de les diferents creacions amb accent mataroní, aquest cicle també permetrà veure l'assaig obert d'una creació de la companyia francesa Das Anark, el 5 de desembre. Aquest muntatge forma part del projecte transfronterer Travesía-Pirineus de Circ, en la qual l'Ajuntament de Mataró hi participa a través de la Xarxa Transversal. El projecte promou la feina dels artistes de circ dels estats francès i espanyol mitjançant l'acompanyament a la creació, amb l'objectiu d'experimentar noves pràctiques de suport a la creació entorn del diàleg interprofessional, la investigació artística, l'articulació de ponts entre creació i difusió i les relacions entre gestors, productors, artistes emergents i consolidats.

Foto: David Ruano