Mataró vol reimpulsar la tècnica del gravat

El Taller de Gravat de Mataró fa dos anys que va tornar a obrir les portes i actualment ofereix cursos i tallers de diversos nivells perquè tothom qui ho vulgui pugui interessar-se per la tècnica del gravat, la serigrafia i els estampats. Aquets dies, el taller imparteix classes de gravat calcogràfic per ensenyar a treballar una tècnica per a la que, segons Maria José Carrasco, presidenta Associació Joves Gravadors, no cal tenir coneixements ni saber dibuixar. Les úniques condicions són la creativitat i tenir interès i sensibilitat per a l’artesania.

L’espai on es duen a terme els cursos consta de dues sales. Una, on realitzar classes teòriques, dibuix i cuinar les idees, mentre que la segona és on hi ha els tòrculs i les màquines que permeten realitzar el procés del gravat. A més, l’Associació de joves gravadors també s’interessa per fer arribar el gravat i l’art a tothom. Per això treballen amb el Centre de Formació i Prevenció del Maresme.

Un procés laboriós i màgic, perquè, segons els entesos, el resultat final acostuma a ser sorprenent.

L’associació seguirà treballant per donar a conèixer el gravat i també organitza ja la segona edició del Mataró Stampa, un espai d’exposició i trobada per gravadors i artistes de la comarca que preveuen celebrar de cara al mes de juliol.

 

Informa: M. Rodríguez / A. Suñé