Mataró, una de les seus virtuals de la 23a edició del DocsBarcelona Festival

Per tercer any consecutiu, la capital del Maresme, acollirà virtualment la secció ‘DocsBarcelona a Prop’ de la 23a edició del DocsBarcelona Festival. Aquest esdeveniment dona el tret de sortida avui dimarts i s’allargarà fins el proper 31 de maig. Durant aquest dies, Docs Barcelona ofereix la projecció de 35 documentals, 28 llargmetratges i 7 curtmetratges, dels quals el 55% han estat dirigits o codirigits per dones. A banda, 19 d’aquests films són òperes primes, és a dir, que són els primers títols d’alguns directors i directores.

La irrupció del coronavirus però, ha afectat de ple el funcionament convencional del festival. Tot allò que tenia lloc en un espai físic, ha hagut de traslladar-se a la xarxa. Així ho explicava Cristina Madrid, cap de producció de Clack Continguts audiovisuals, cultura i comunicació. 

Així doncs, aquest any l’esdeveniment es podrà seguir a través de la plataforma digital Filmin. I com s’ha de fer per accedir-hi? L’abonament té un preu de 25€ però també es poden llogar títols individualment. La subscripció a Filmin també permet seguir aquest festival. Els abonaments es poden aconseguir a la web www.docsbarcelona.com.

Per arribar a un públic més ampli, des de DocsBarcelona també es van repartir 200 codis per consumir continguts de manera gratuïta a les ciutats que són seus del festival. A Mataró qui s’està encarregant de repartir-los és la productora Clack i encara en tenen de disponibles.

El festival DocsBarcelona a Prop es pot celebrar a la ciutat gràcies a la participació de l’Ajuntament de Mataró i de la productora Clack. A banda d’aquest esdeveniment anual, també es poden consumir mensualment a Mataró documentals de gran prestigi internacional gràcies a la iniciativa Documental del Mes.

Informa: L.Sanmiquel