Mataró Televisió emetrà diumenge el projecte escènic en homenatge a Joan Peiró

Una barreja de teatre, música i audiovisual és el que ha estat aquest cap de setmana ‘Peiró42’, el projecte escènic documental presentat al Teatre Monumental aquest dissabte.
La proposta arriba directament de la comissió ciutadana "Joan Peiró: 75 anys del seu afusellament (1942-2017), que aplega una quarantena d'entitats entre les quals hi ha sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions de la ciutat.
Una proposta multidisciplinar que fa destacar les cançons que Peiró cantava a casa seva, interpretades per diverses corals de Mataró i dirigides per Xavier Ordon.
L'homenatge a Peiró s’emmarca dins de l’any Peiró, amb motiu també del 75è aniversari del seu afusellament. El documental parla de la seva figura però també de Mataró i els valors de l’anarcosindicalisme, el cooperativisme i la república.
El proper 28 d’octubre aquesta casa emetrà per televisió el mateix projecte escènic estrenat al Teatre Monumental. La programació especial incorporarà un debat entre historiadors i experts que reflexionaran sobre el fill adoptiu de Mataró Joan Peiró. 

Informa: M. Gómez / B. Doñate

Tags: