Mataró Televisió emet divendres 27 el documental sobre Palau i Fabre que tanca l’any dedicat al creador català

“Josep Palau i Fabre. Retrat Cubista” és el nom del documental que tanca l’any dedicat al creador català. Produït per la Fundació Palau i Clack, el film pretén posar sobre la taula la figura del poeta català, assagista, autor teatral, traductor i refugiat a l’exili. L’objectiu dels seus creadors ha estat intentar extreure’n una representació visual fidedigna que, a més, sigui atractiva com a documental. La figura de personatges com Palau i Fabre o fins i tot Peiró tenen, segons la direcció del documental, moltes cares diferents i un univers molt ampli per endavant. Escoltem a Eloi Aymerich, director del documental, que ha estat entrevistat aquest dijous al programa Traç de Cultura d’aquesta casa.

El projecte, que s’ha allargat gairebé dos anys, té una durada de 60 minuts i compta amb quinze entrevistes i col·laboracions d’artistes visuals també mataronins com Edu Novellas en el gravat o Sit Cantallops en tatuatges.  Una proposta molt visual, plàstica i, segons la direcció, un documental dur que separa sis etapes molt clares del creador català.

A més a més el DVD que s’edita ara conté també un conjunt de continguts extres com ara un web amb material inèdit. Clack considera que és un dels documentals més artístics que ha elaborat fins al moment. “Josep Palau i Fabre. Retrat Cubista” es va estrenar dissabte 21 d’abril al canal 33 de Televisió de Catalunya. Mataró Televisió l'emetrà aquest divendres, 27 d'abril, a les 23 hores. També es podrà veure a través de La Xarxa de Comunicació Local més endavant.