Mataró s'omplirà de cultura aquest estiu

A través de la campanya "A Mataró, l'estiu és cultura" s'han programat una quinzena d'esdeveniments culturals des d'aquest cap de setmana fins al setembre de música, audiovisuals o teatre

Imatge: Mataró Audiovisual

Mataró viurà un estiu carregat de cultura amb gairebé una quinzena d’esdeveniments relacionats amb les arts visuals, música, teatre, literatura o la cultura popular, entre d’altres. Actes que s’emmarquen en la campanya “A Mataró, l’estiu és cultura”, presentada aquest dimecres a Can Boet. Entre els actes destacats, hi ha el 40è aniversari del Circ Cric el 17 de juliol i un gran concert a l’Hospital de Mataró per agrair la feina dels sanitaris durant la pandèmia al mes de setembre. Amb la programació d’aquest estiu es vol posar en valor la importància de la cultura en uns moments complicats com els actuals i a més obrir Mataró tant al Maresme com a la resta de la província, com van explicar l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Cultura, Xesco Gomar, durant la presentació de la campanya.

Una campanya que arrenca aquest cap de setmana amb el festival d’art visual i sonor LAVS a Can Palauet.

Can Gasol acollirà des d’ara i fins el 20 de juny la majoria de tallers de l’Aula de Teatre, on els alumnes representaran en obert tot el que han après durant el curs. L’Aula de Teatre Júnior, per la seva banda, representarà “Bang, bang, estàs mort” el 19 de juny a la presó.

També es representarà a la Presó “Hamnet”, dirigida per Pere Vázquez. L’obra que narra la traumàtica del fill de William Shakespeare, tornarà als escenaris mataronins amb 6 dates el mes de juliol: del 16 al 18 i del 23 al 25 de juliol. Per últim, del 24 al 26 de setembre la presó també acollirà el festival cinema i arts visuals Panòptic.

El 4 de juny arrencarà a Mataró el projecte “Guardar a fora” de Perejaume amb la peça “Femer” que consistirà a daurar amb pa d’or un femer en un dels horts de les Cinc Sénies. Posteriorment es projectarà un muntatge sobre aquesta acció a La Presó.

De l’1 al 4 de juliol es representarà a Can Boet l’espectacle “Amors”, dirigit per Pere Angles. Un projecte conjunt entre el servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i l’Aula de Teatre amb l’objectiu de incrementar la sensibilització ver la diversitat sexual i de gènere a la ciutadania i, alhora, fomentar les arts escèniques entre el jovent.

També l’1 de juliol arrencarà la segona edició del Festival Nosaltres, que tindrà el Pati de Can Marchal com escenari fins el 26 d’agost. Hi passaran artistes com la cantant Suu o els mataronins The Tyets i Ebri Knight, entre d’altres.

El 7 de juliol tornarà a Mataró el festival de Poesia i + que organitza la Fundació Palau de Caldes d’Estrac amb dues propostes que acollirà els Jardins de l’Antic Escorxador.

Un estiu més, la Xarxa de Biblioteques de Mataró organitzarà el cicle Empedrat de Contes (entre el 6 de juliol i el 6 de setembre) i tres sessions el mes de juliol de Capvespres als Jardinets.

Els dies 3 i 4 d’agost es projectaran a la Platja del Callao les pel·lícules “Las niñas” i Mina y el mundo de los sueños” en el marc del cicle “Cinema Lliure a la platja”.

Durant el mes de setembre el Pati de Ca l’Arenas viurà la segona edició del festival Maresme Sound.

Informa: S. Ruiz