Mataró projecta avui el primer documental de Docs Barcelona

Mataró torna a ser aquest 2019 escenari del festival Docs Barcelona. Un prestigiós certamen de documentals que s’allarga, a la capital catalana, durant pràcticament tot el mes de maig. A Mataró, com altres 11 poblacions catalanes més, es projecten documentals dins de la secció “a prop”. L’objectiu és acostar alguns dels treballs audiovisuals a diferents poblacions de la província de Barcelona. La Diputació de Barcelona en col•laboració amb la cooperativa mataronina Clack, la Fundació Unió de Cooperadors i l’Ajuntament han treballat conjuntament per portar el Docs Barcelona a la ciutat. 

El Cafè de Mar i l’Espai Gatassa són els escenaris en els que es projectaran els tres documentals seleccionats. “Cachada” de Marlén Viñayo, “Operació Globus” de Ariadna Seuba i “Avec un sourire, la revolution” del canadenc Alexandre Chartrand. 

La primera de les jornades serà, avui mateix al Cafè de Mar on es prodrà veure “Cachada”, un film que explica la història de cinc venedores ambulants a El Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre, en el que reviuen els traumes de la violència masclista i com eduquen els seus fills sense pair el dolor del passat. 

DocsBarcelona celebra aquest 2019, la 22a edició del 15 al 25 de maig, projectant 41 documentals de 26 països.