Mataró prepara la Diada de Sant Jordi virtual

La celebració de la Diada de Sant Jordi aquest any serà diferent. El confinament ha provocat la cancel·lació de les parades de llibres i roses aquest pròxim 23 d’abril però no pot impedir la festa de manera virtual. Aquesta és la proposta que planteja l’Ajuntament de Mataró i és per aquest motiu que demanen a la ciutadania que s’impliqui i participi del programa d’actes 2.0 que proposa sota el lema “Sant Jordi a prop teu”. Les xarxes socials especialment però també internet en general s’han transformat més que mai aquests dies en aparadors culturals de música, lectura o arts visuals i plàstiques. Unes plataformes que ara, sota l’etiqueta #stjordimataro2020, el consistori vol aprofitar.

Tota la programació pel pròxim 23 d’abril, que es pot consultar al web de Cultura Mataró, vol seguir la cronologia de cada any. Per això la Xarxa de Biblioteques de Mataró encetaran a les 12 del migdia amb l’Hora del Conte especial a càrrec de la Cia Retox i el seu “És molt dur ser princesa”. Hi tornaran a les cinc de la tarda amb el conte “la Nuvolina i l’Estel” a càrrec d’Alma i la Mar de Contes. Dues activitats que complementen tot un programa especial que ofereixen aquests dies les biblioteques de la ciutat. A les sis de la tarda serà el torn de la trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró. A través de l’etiqueta #Dormides2020 demanen a nens i nenes que reprodueixin les dormides dels seus gegants preferits. Un Sant Jordi que també altera la 44a edició del Llibre Gegant de Contes. Tots els mataronins que ho vulguin però, podran enviar els seus relats per veure com diferents il·lustradors de la ciutat fan les seves creacions el diumenge dia 26 d’abril cadascú, això sí, des de casa seva. 

El 23 d’abril a partir de dos quarts de vuit tindrà lloc l’actuació castellera dels Capgrossos de Mataró. S’anima als mataronins a fer pinya aixecant els castells a través de jocs de cartes, pinces d’estendre la roba o rotllos de paper higiènic. Una de les peculiaritats de la ciutat és la Fogonada. A partir de les 21h s’anima a la ciutadania a reproduir la cançó de La Coixinera que posa música a l’acte i encendre als balcons les llanternes o els mòbils, simbolitzant el foc dels voltafocs de la nit de Sant Jordi.

Recordem que el Gremi de Llibreters de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que conjuntament amb el Gremi de Floristes han decidit traslladar l’activitat de venda de llibres i roses prevista pel 23 d’abril al 23 de juliol, transformant aquesta nova data en la celebració de la propera Festa del Dia del Llibre i la rosa a Catalunya.

Informa: M.Gómez

<div id='embed-alacarta-5582' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-5582' data-src='5e98b4b77105c929c83b6eb4'></script>