Mataró mostra el seu patrimoni malgrat la Covid

Jornades Europees del Patrimoni
Jornades Europees del Patrimoni

Les Jornades Europees del Patrimoni han servit, un any més, perquè Mataró organitzi un reguitzell d’activitats i propostes per mostrar el seu patrimoni a la ciutadania.

Una d’elles es va dur a terme dissabte al matí amb un itinerari per conèixer les obres que va realitzar l’artista Jordi Arenas a la basílica de Santa Maria de Mataró. Entre d’altres, els assistents van poder admirar el quadre gegant del Martiri de Sant Cugat, el vitrall de la Trinitat i l’obra del nou Baptisteri. Es tracta d’exemples d’art religiós de postguerra en el marc del centenari del naixement de l’artista.

La historiadora de l’art i guia de l’activitat, Ruth Garcia, ha glossat la figura d’Arenas destacant el seu caràcter polifacètic.

Una altra de les activitats va ser la que es va fer a la Casa Coll i Regàs, obra de Josep Puig i Cadafalch. Allà la proposta va consistir en fer “despertar” el patrimoni de l’espai amb l’ajuda de les noves tecnologies, tal i com explica la guia de la Casa Coll i Regàs Elisenda Lleonart.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991.