Mataró mostra el seu patrimoni malgrat la Covid

Jornades Europees del Patrimoni

Les Jornades Europees del Patrimoni han servit, un any més, perquè Mataró organitzi un reguitzell d’activitats i propostes per mostrar el seu patrimoni a la ciutadania.

Una d’elles es va dur a terme dissabte al matí amb un itinerari per conèixer les obres que va realitzar l’artista Jordi Arenas a la basílica de Santa Maria de Mataró. Entre d’altres, els assistents van poder admirar el quadre gegant del Martiri de Sant Cugat, el vitrall de la Trinitat i l’obra del nou Baptisteri. Es tracta d’exemples d’art religiós de postguerra en el marc del centenari del naixement de l’artista.

La historiadora de l’art i guia de l’activitat, Ruth Garcia, ha glossat la figura d’Arenas destacant el seu caràcter polifacètic.

Una altra de les activitats va ser la que es va fer a la Casa Coll i Regàs, obra de Josep Puig i Cadafalch. Allà la proposta va consistir en fer “despertar” el patrimoni de l’espai amb l’ajuda de les noves tecnologies, tal i com explica la guia de la Casa Coll i Regàs Elisenda Lleonart.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991.