A Mataró, la cultura no tanca

Sota el lema “A Mataró, la cultura no tanca”, diversos equipaments culturals municipals s’han sumat a oferir cultura a través de les xarxes socials. El tret de sortida el va donar dimarts el Museu de Mataró. A través dels seus perfils de Facebook i Twitter, el Museu cada migdia obra una finestra al seu fons. Ho fa penjant una fotografia d’una obra acompanyada d’una explicació. Un quadre de Santiago Rusiñol, una part de l’estendard que va dissenyar Gaudí per la cooperativa La Obrera Mataronense o dues escultures grecoromanes han sigut les quatre obres que han mostrat de moment a través d’aquesta iniciativa anomenada “Tenim les portes tancades, però obrim una finestra”.

El Museu, però, no és l’únic. Qui també s’hi ha sumat és Mataró Art Contemporani (M|A|C). Des de dimecres rememoren antic projectes com “Ping-Pong. Correspondència amb artistes”. Concretament, mostren el dia en què els alumnes van conèixer als artistes amb els que s’havien intercanviat cartes.

Tot i que aquests dies les biblioteques estiguin tancades, a les xarxes es mantenen actives. Recomanacions de llibres, de plataformes on consumir cultura i reptes, com el de descobrir quin era el llibre que s’havia quedat sense portada a través de diverses pistes sobre l’autor o publicant la primera pàgina de la novel·la. La protagonista del primer repte, ja resolt, era la novel·la “El setè àngel” de David Cirici. Per demà, Dia Mundial de la Poesia, demanen als seus seguidors que els comparteixin un poema.

L’última en sumar-se és l’Aula de Teatre, que avui a través de les seves xarxes socials impartirà classes de teatre publicant el taller que van fer el curs 2016/2017.

Fora de l’àmbit públic, qui també s’ha sumat aquests últims dies a difondre cultura per xarxes és la llibreria Buc de Llibres. A través de Youtube i Instagram expliquen contes pels més menuts de casa. 

Informa: S.Ruiz