Mataró invertirà més 7 milions d'euros en fer més eficient l'enllumenat

L’Ajuntament preveu invertir 7’3 milions d’euros els propers 8 anys en millorar l’enllumenat de Mataró per fer-lo més eficient i millorar la seguretat ciutadana. Una inversió emmarcada en el nou Pla director d’enllumenat públic, aprovat en Junta de Govern el 14 de maig. Amb aquest nou Pla director es vol implementar un model integral de gestió energètica que ajudi a aconseguir el nivell A de certificació per a la ciutat. També es preveu que l’enllumenat s’adapti a les necessitats de la ciutat, permetent regular els nivells d’il·luminació en funció dels usos i activitats que es puguin fer en moments puntuals dels carrers. Amb tot, es calcula que la inversió suposi un estalvi energètic de 1’2 kWh a l’any, que es tradueixen en 200.000 euros anuals d’estalvi. Uns diners aniran destinats a combatre la pobresa energètica, segons el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell.

Entre les propostes del nou Pla director, també es contempla aprofitar l’enllumenat actual per incloure dispositius que permetin crear una xarxa wifi, càmeres de seguretat o sensors ambientals. També es preveu utilitzar la il·luminació per destacar edificis importants de la ciutat, també els eixos comercials o recursos turístics i naturals com el front marítim o el Parc Forestal. A més, es millorarà la il·luminació en zones de poca visibilitat per reduir els actes vandàlics o en possibles punts negres per disminuir els accidents de trànsit. Unes millores en relació a la seguretat que també es treballaran de la mà de “Teixit de dones”

Les primeres inversions fetes són la reforma de tres quadres d’enllumenat per poc més de 445 mil euros i la compra de lluminàries LED per 120 mil euros.

 

Informa: S.Ruiz