Mataró implica la ciutadania en la celebració del Dia Internacional dels Museus

Mataró se suma avui a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Una cita que aquest any s’ha de celebrar a distància per l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus. Les eines digitals i la creativitat dels agents culturals fa que es posin sobre la taula propostes ben diverses que tenen com a eix central fomentar la participació i donar a conèixer els diferents museus i sales de la ciutat. Des de Mataró, les diferents sales conviden els ciutadans a participar d’aquesta efemèride des de casa seva amb el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” i sota l’etiqueta #DIM2020. Anna Capella és la directora del Museu de Mataró.

Entre les activitats, destaca la que pretén recollir la memòria de com s’està vivint la pandèmia a la ciutat. Des d’avui, els ciutadans poden compartir a les xarxes una imatge o objecte que sigui representatiu del significat de la COVID-19 en les seves vides, des d’una perspectiva personal o de ciutat.

Des del  M|A|C| s’oferirà una sessió en directe al seu canal d’Instragram per explicar com els artistes parlen del temps i la durada de les coses. Una cita en el marc del cicle “Parlem d’art contemporani amb Cori Mercadé” que permetrà la interacció amb els usuaris. Per la seva banda, la Nau Gaudí proposa el concurs amb premi “Gaudí et posa a prova”, sobre la figura i obra d’Antoni Gaudí. El 18 de maig llençaran diferents preguntes relacionades amb l’arquitecte català a Twitter i Facebook.

El Museu Arxiu de Santa Maria proposa un tast de l’exposició “El fons fotogràfic Mayol” que té previst presentar a la tardor d’aquest 2020. I la Casa Coll i Regàs oferirà una visita virtual “Troba els 7 errors”, que pretén que els seguidors trobin les 7 explicacions errònies de la visita virtual. Els qui detectin les errades, entraran al sorteig d’una visita guiada per l’emblemàtica casa. 

Tota la programació s’agruparà al web culturamataro.cat i es compartirà a les xarxes dels museus mataronins i a @CulturaMataro. El Dia Internacional dels Museus coincideix sempre amb la Nit dels Museus, que s’ajorna al 14 de novembre.

Informa: C.Sánchez