Mataró continua apostant per fer Les Santes més segures

Seguir millorant en la disminució de riscos durant la Festa Major de Les Santes és una prioritat per part de l’Ajuntament i especialment per la Direcció de Cultura.  Amb la presentació de la programació musical i els actes tradicionals, també s'ha recordat l’aposta de la ciutat per tenir una festa cívica, segura i solidària. En la línia del dispositiu de seguretat de l’any passat, durant la Nit Boja es limitarà l’accés al centre de la ciutat i es faran diferents controls, segons ha explicat la regidora de Cultura, Núria Moreno.

Amb el mateix objectiu hi ha diferents accions en marxa com les sessions de sensibilització que duen a terme membres de les comparses institucionals i agents cívics, una campanya d’imatge informativa per fomentar la seguretat als actes i el consum responsable d’alcohol i com a novetat, es potenciarà que la festa sigui no sexista i sense violències. Aquesta última campanya es treballa ara amb formacions a entitats i voluntaris i també a través d’elements gràfics que es preveu que siguin visibles per tota la ciutat.

En paral·lel a les accions de seguretat, es consoliden campanyes solidàries com la dels gots, que tornen a ser de plàstic reutilitzable i tots els guanys de la seva venda es destinaran als més necessitats. Per últim i de cara al mes de juny s’obrirà la campanya “Fes-te voluntari de les Santes” amb el propòsit de fomentar la participació de la ciutadania en tasques d’organització o suport en els diferents actes de la Festa Major.

 

Informa: M. Gómez