Mataró clama a favor de la reobertura del sector cultural

Consignes com ara ‘la cultura és segura’ o ‘la cultura també és benestar’ acompanyades del so de cassoles van fer-se sentir ahir a la Plaça de Santa Anna

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a la Plaça de Santa Anna de Mataró per reivindicar la necessitat de reprendre l’activitat cultural. Les noves restriccions per contenir la Covid-19 han obligat a abaixar el teló a teatres, cinemes i altres equipaments deixant el sector realment tocat i a molts professionals sense feina.

La convocatòria va córrer per les xarxes socials de manera anònima i en ella es demanava als assistents que respectessin les distàncies de seguretat i fessin ús de la mascareta. A més, també es va suggerir que qui volgués portés algun element de color vermell per denunciar que ‘s’està xuclant la sang de la cultura’.

Durant l’acte, que va durar al voltant d’una mitja hora, es va fer la lectura d’un manifest en el qual es volia mostrar el desacord amb les noves mesures de la Generalitat i es va explicar que el sector cultural hauria de poder tornar a obrir tenint en compte que el risc de contagi en aquests espais és gairebé nul.

A banda, es va voler anunciar una iniciativa. Aquesta demana aquells treballadors de l’àmbit cultural que ho vulguin que donin a conèixer a través de les xarxes socials com estan vivint el fet d’haver-se quedat sense feina acompanyat de l’etiqueta #jotreballoperlacultura.

Aquesta concentració s’ha replicat a diverses ciutats de Catalunya com per exemple, Manresa, Tarragona, Sabadell, Valls, Argentona, Vilassar de Dalt, Sant Cugat, Granollers, Premià de Mar, entre d’altres.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort