Mataró celebra un concert solidari amb Xile

La coral mataronina Primavera per la Pau i el grup musical Jardines Humanos Colectivo Musical van celebrar un concert solidari amb Xile a Mataró.

Fa tres anys, amb motiu del centenari del naixement de la reconeguda cantant de música popular a l’Amèrica del Sud Violeta Parra, va néixer Jardines Humanos, un grup musical amb residents de diversos orígens, per preparar l’obra de la cantant xilena Canto para una semilla. Un treball musical compost a partir de l’obra autobiogràfica de l’artista i amb la música del compositor Luis Advis. El concert s’ha anat celebrant a diverses poblacions de Catalunya i a Mataró s’han fusionat amb la coral Primavera per la Pau que fa anys que està involucrada amb la lluita per les llibertats xilenes.

El concert es va interpretar dissabte al Col·legi Maristes Valldemia i el públic assistent  a l’acte va ajudar amb la seva entrada al col·lectiu barceloní Chile Despertó, que es va formar arran de les últimes protestes a Xile quan els estudiants van iniciar una revolta per l’encariment del preu del metro. 

 

Informa: E.Vallmajor / P.Costa