Mataró celebra la tercera edició del Seminari Gaudí dedicat a la imatge de l'arquitecte

Avui se celebra el 3r Seminari Gaudí dedicat a l’Imaginari Gaudí: la imatge de l’obra i de la figura de Gaudí. El seminari, organitzat pel Consell Gaudí, vol ser un espai de treball entre els responsables de la gestió de les obres de Gaudí a Catalunya, també un lloc on donar a conèixer les darreres actuacions, intercanviar experiències que permetin regenerar el coneixement de Gaudí en matèria arquitectònica i avançar en la seva gestió.

El lloc escollit, pel seminari de caràcter anual, ha estat la nau Gaudí, també conegut com Km0 ja que és l'inici de l'obra de l'arquitecte i un lloc emblemàtic per Mataró. Enguany es celebra la tercera edició, dedicada a la imatge de Gaudí des de dues vessants: la imatge com a representació visual i la imatge com a idea o concepte. Al voltant d’aquestes diferents lectures s’han definit tres blocs temàtics.
La jornada s'ha iniciat amb la presentació a càrrec de Núria Moreno, Regidora de Cultura i, Elsa Ibar Torras, Subdirectora General del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, i amb una taula rodona dedicada a l’ús i els drets de reproducció de les imatges de l’obra de Gaudí. La sessió de la tarda, a càrrec de Juan José Lahuerta, arquitecte i director de la Càtedra Gaudí, reflexionarà sobre l’origen de la “popularitat” de Gaudí.

Informa: M. Mir