Mataró celebra la 30a Matinal de 'Saetas'

La pluja del cap de setmana va donar una treva a Mataró i al final el Parc de Cerdanyola va poder acollir aquest passat Diumenge de Rams la tradicional Matinal de 'Saetas', un dels actes que obren la Setmana Santa de la capital del Maresme des de fa ja 30 anys.

Organitzada per l'anomenada Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, la Matinal de Saetes mataronina és dels esdeveniments de Setmana Santa més antics de Mataró, però també de tot Catalunya, com recordava Elisabet Laplaza Veas, 'hermana mayor' de la confraria organitzadora, abans de l'inici de l'acte.  

La matinal de 'saetas' d’aquest any va haver-se de concentrar en menys d'una hora i mitja, per si tornava a ploure. Però hi van poder actuar  ‘cantaores’ de renom, com Carlos Delgado, Pepa López o Manuel Lopera, i la Penya Al-Andalus, que van tornar a dedicar les seves sentides interpretacions a Jesús de Natzaret i a la Mare de Déu. 

La cita va comptar amb la presència de les cases culturals de ciutat i de l’alcalde, David Bote, qui va poder seguir d’a prop les 'saetas'.

 

Informen B. Doñate i J. Masriera