Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre al carrer amb una paròdia de Romeu i Julieta

15 Julietes i 15 Romeus es passejaven dissabte pel centre neuràlgic de la ciutat interactuant amb els vianants de manera fresca i divertida. Un joc dramàtic, basat en una escena del clàssic de Shakespeare, per celebrar el Dia Mundial del Teatre.

L'objectiu és apropar el teatre, i l'amor per al teatre, a la gent. Justament Ai l'amor, és com es titula aquesta acció de carrer que van protagonitzar joves i no tan joves de l'Aula de Teatre, del grup de teatre amateur El Tramvia, de La Saca de Sala Cabanyes, dones del col•lectiu Dones Actives de Mataró i gent de la ciutat, a títol individual, que també van voler sumar-s'hi. 

Per a molts alumnes aquesta ha estat la primera vegada que han sortit a fer teatre al carrer, una experiència molt positiva, però que cal treballar. Cristina Navarro, directora de l'Aula de Teatre explica que s'ha hagut de fer una adaptació modernitzada del text per connectar amb el públic.

Després de l'acció teatral, Teresa Almar, mataronina vinculada al món del teatre, va llegir el Manifest del Dia Mundial del Teatre. Un text comú a escala mundial escrit pel dramaturg i pedagog Carlos Celdrán. Al voltant del 27 de març, Mataró ha celebrat altres activitats com una taula rodona, una conferència, la projecció d'un reportatge o una hora especial del conte per reivindicar la importància de la formació i la creació teatral.

Informa: J.Peñaranda