Mataró aposta per a nous formats teatrals dins el projecte Noves Escenes

Xarxa Transversal

La iniciativa Noves Escenes, és un dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. L’objectiu és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. El projecte el portarà dos espectacles a Mataró.      

A més de Mataró, la programació es mostrarà a ciutats com ara Figueres, Girona o Granollers i fins a 10 ciutats mitjanes de Catalunya que conformen. El Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. Ho ha explicat la tècnica de Cultura, Ana Verdaguer, al programa cultural el traç de Mataró Audiovisual.

Un dels dos espectacles de Noves Escenes que aterraran a Mataró serà Raphaëlle que es representarà aquest dissabte al Teatre Monumental, dins la temporada estable de teatre. La Conquesta del Pol Sud es basa en l’experiència real de canvi de gènere de Raphaëlle Pérez. L’obra, protagonitzada per aquesta dona trans, ens parla del seu recorregut vital.

A més, a tots els municipis es representarà Conferència Espectacular, un espectacle divulgatiu de David Espinosa on s’explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d’Europa i que, a Mataró, es representa avui a Can Gassol.

Mataró presideix des de 2017 aquesta Xarxa Transversal d’Activitats Culturals.

Informa: O.Debat