Mataró aposta per apropar la cultura als col·lectius més vulnerables per segon any

Aquests dies se celebra la quarta edició de la setmana Apropa Cultura, un projecte que vol fer accessible la cultura a persones en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de més d’un centenar de teatres, auditoris, festivals que duran a terme activitats diverses. De fet, Mataró, que ja fa un any que hi participa, aquest any ha apostat per realitzar dues activitats al Teatre Monumental. La primera, el concert Orpheus XXI, de Jordi Savall i la segona, l’espectacle de circ Halka. Dues bones experiències per a la ciutat i pel col·lectiu d’usuaris en situació de vulnerabilitat. Una simbiosi perfecta que, tal com explica Anna Verdaguer, tècnica de Cultura de l’Ajuntament, té molts beneficis.

La plataforma Apropa Cultura permet connectar a col·lectius i a l’administració. Amb la intenció de fomentar la inclusió social i la transformació d’aquestes persones a través de la cultura, en el projecte participen entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, malalties mentals i discapacitats físiques, gent gran o persones migrades. Verdaguer fa balanç positiu de la participació d’enguany. Creu que Mataró ha de seguir apostant pel projecte i, sobretot, per fer arribar la cultura a tothom.

Apropa Cultura se celebra fins diumenge arreu de Catalunya, però el Teatre Monumental destina un 2% de l’aforament de cada espectacle a aquest programa. De fet, a nivell català, més de 35.000 usuaris se n’han beneficiat.

Informa: M.Rodríguez