Marta Floriach signa el cartell de Les Santes 2020

La mataronina Marta Floriach ha estat l’artista escollida per elaborar el cartell de Les Santes d’aquest 2020. Un cartell en el que s’hi troben dues figures zoomòrfiques que recorden a en Robafaves i la Geganta, amb cos de Momerota i Àliga respectivament. Unes figures encapçalades per les lletres manuscrites “Les Santes”, una pluja de serpentines i situades entre dos telons, símbol, segons Floriach, de l’inici de l’espectacle dels dies de Festa Major. L’obra és una pintura amb colors càlids i vius que l’autora relaciona amb l’estiu i l’alegria de Les Santes. A més, s’hi poden trobar elements de detall com un monograma del nom de Crist, fent una al•legoria de l’origen religiós de la festa, i el dibuix del teixit de la roba dels gegants i una capa, element propi de les figures. Segons l’autora, els dos personatges centrals es mostren en una actitud còmplice i festiva, que dona peu a la imaginació.

Pere Masramon és l’altre nom propi de Les Santes d’aquest any. El fotògraf mataroní, que viu entre la capital del Maresme i els Estats Units, fotografiarà la Festa Major d’aquest any i serà l’encarregat de dura a terme l’exposició d’imatges de Les Santes de l’any 2021. Masramon ha admès que ja està treballant en com serà el seu projecte però que encara no el té del tot definit.  

Marta Floriach i Pere Masramon han estat escollits a la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró d’aquest any. Uns noms que s’han donat a conèixer aquest dimarts durant el segon Plenari de Les Santes. Un espai de debat sobre la festa, en el que aquesta vegada s’ha presentat la primera proposta de la programació d’aquest 2020 amb els canvis proposats per l’Ajuntament de cara a reduir la despesa de Les Santes.

Informa: M.Gómez